?

Hemmelig forelsket i gutt, vanskelig å ta initiativ. Hva bør jeg gjøre?

Kvinne 27 . 11 November 2019
Spørsmål

Hei. Jeg har vært glad i en gutt i 1 år uten at han vet det. Vi jobber ikke sammen lenger, men jeg har ikke klart å glemme han. Det er meget uvanlig i min kultur at en jente skal ta første initiativ. Samtidig står jeg mellom å velge å gjøre noe eller glemme han for alltid. Hva bør jeg gjøre?

Kvinne (27)
Fagperson svarer
Hei

Jeg synes du skal forsøke å gjøre noe for å finne ut om han også er interessert i deg. Det å fortelle noen at man er glad i dem er å gjøre seg selv sårbar, så jeg skjønner godt at det er skummelt. Du skriver at det er meget uvanlig i din kultur at en jente tar første initiativ, så kanskje er dette ekstra utfordrende for deg. Mange har angret seg for at de ikke turte snakke med den de var forelsket i. Hvis du tør, kan du snakke med han om hvordan du føler det.  

Kan du ta initiativ til å treffe han, ta en kopp kaffe eller noe? Hvis han svarer ja til dette tyder dette på at han kan være interessert i deg også.

Det er mange ting som bestemmer om to passer sammen, og det er vanskelig å finne ut om dere passer hvis du ikke tør å prøve. Hvis han ikke er interessert så husk på at det ikke betyr at det er noe galt med deg, og at det nok blir enklere å glemme han for alltid fordi du tross alt har forsøkt. Den som intet våger intet vinner!

Lykke til!

Vennlig hilsen sosionomen, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?